U toku su radovi na sanaciji i rekonstrukciji Ulice Generala Živkovića. Juče su geometri obavili pripremne radove, a danas je ulica već zatvorena za saobraćaj.

Prva faza koja će se rekonstruisati je od kružnog toka do Hitne službe, koja je zatvorena za saobraćaj.

„Morali smo privremeno da promenimo saobraćaj u samom krugu bolnice, ulazak i izlazak u Hitnu službu, Opštu bolnicu ići će iz Veljka Vlahovića, izlazak će biti iz Veljka Vlahovića, koja ide uz generala Živkovića, Partizanska ulica je trenutno zatvorena za saobraćaj do kružnog toka i to je ta prva etapa. Ekipe radnika danas podižu asfalt, trotoare, ivičnjaci, a od sutra će radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ početi da rade na potpunoj rekonstrukciji vodovodne mreže. Stare azbestne cevi biće zamenjene novim“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

On je podsetio da je za realizaciju ovog projekta Ministarstvo privrede obezbedilo 62 miliona dinara, a ostatak iz gradskog budžeta , koji je bio neophodan za dodatne radove. Za 910.metara rekonstrukcije puta do poviše sportske dvorane neophodno je 130 miliona dinara. Planirano je da svi radovi, koji će se izvoditi kroz nekoliko etapa budu završeni za dva meseca i petanest dana.

„Pozivam sve sugrađane koji koriste ovaj put da budu strpljivi, jer ovo neće biti jedina ulica koja će se raditi, a gde će morati da se prekopaju ulice. Radnici će se potruditi da što manje smetaju, a u zajedničkom interesu nam je da što pre bude završeno“, rekao je Hasanović.

On je najavio intezivnu građevinsku sezonu i ove godine, kada će brojne ulice dobiti asfalt.