BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beograd danas je iz četvrtog pokušaja počelo pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Na samom početku ročište je razdvojeno i u odnosu na Miljkovića, jer se njegov novi izabrani branilac još nije upoznao sa predmetom i u odnosu na Belivuka, koji se žalio da se ne oseća dobro, nakon čega su vraćeni u pritvor.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, u skladu za zakonom.

Branilac optuženih, advokat Miljana Perendija, prenela je novinarima ispred Specijalnog suda da je Belivuku skočio pritisak i da mu je prepisana terapija.

Na današnjem pripremnom ročištu počelo je čitanje optužnice od više stotina strana, koje će se nastaviti i u sredu 15. juna.

Prvo pripremno ročište je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac u ovom postupku, ali je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića.

Prethodno primpremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca.

indeksonline.rs/Tanjug