Ekološka akcija Gradske uprave Novog Pazara ove godine biće masovnija i veća – najavljuju nadležni. Počela je raznovrsnim aktivnostima u okviru Eko festivala, u cilju podizanja svesti, najpre kod najmlađih Novopazaraca.

Osim javnih preduzeća i ustanova, očekuje se učešće brojnih nevladinih organizacija, sportskih klubova i pojedinaca. Aktivnosti se organizuju tokom cele nedelje na različitim lokacijama, a završna aktivnost biće organizovana u subotu, kada se očekuje najveći odziv građana u akciji za čistiji Novi Pazar.

Velika ekološka akcija najavljena je Eko – festivalom početkom ove nedelje, kada su najmlađi Novopazarci na kreativan način ukazali na značaj očuvanja životne sredine. Na redu su odrasli, koji to treba da pokažu u praksi.

Sva raspoloživa mehanizacija sutra će biti angažovana na uklanjanju divljih deponija, đaci će dati svoj doprinos na kraju školske godine, u petak, akcijom čišćenja u školskim dvorištima, a u subotu i svi građani Novog Pazara.

”Mi pozivamo sve zainteresovane građane, koji brinu o svom gradu da dođu ispred Gradske uprave u 10h u subotu. Biće podeljenji u nekoliko ekipa koje će se rasporediti na različitim lokacijama u gradu. Osim konkretnih rezultata u smislu čistije životne sredine, cilj nam je da podignemo ekološku svest i da pokažemo da možemo, kao pojedinci dosta toga da promenimo na bolje”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika, Tarik Rupić.

Iz Gradske uprave najavljuju da će i nakon ove ekološke nedelje, intenzivnije aktivnosti na čišćnjenju različitih lokacija, i onih koje jesu, ali i onih koje nisu predmet održavanja, biti nastavljene i narednih dana.