BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da nije bilo nijednog propusta u organizaciji i pripremi završnog ispita za osmake, uz ocenu da je to zahvaljujući promenama u načinu rada, unapredjenju bezbednosnih i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji celog procesa.”Ove godine je organizacija završnog ispita bila poseban izazov zbog mogućnosti da stignu dojave o postavljenim bombama u školama, ali smo u saradnji sa MUP-om i drugim nadležnima učinili sve da podignemo nivo bezbednosti”, rekao je Ružić, a saopštilo ministarstvo.

Ružić je istakao da su preduzete aktivnosti “dale očekivane rezultate i da nije bilo ni jednog propusta u organizaciji i pripremi u ova tri dana”.

“Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti”, naveo je ministar.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs.) u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Beta