Pripremnu nastavu za učenike završnih razreda u Sandžačkoj demkratskoj partiji organizuju već čitavu deceniju. Poslednjih godina zbog situacije sa korona virusom te aktivnosti su bile intenzivirane kako bi deca na najefikasniji način nadoknadila popušteno i adekvatno se pripremila za polaganje završnih ispita.

Ovakva praksa dala je izvanredne rezultate zbog čega je nastavljena i ove godine.

Sa pripremnom nastavom za osmake krenulo se od ponedeljka, 30. maja. Interesovanje je iz godine u godinu sve veće, pa ove godine više od 200 učenika obnavlja znanje stečeno tokom osmogodišnjeg obrazovanja.

Sa njima rade nastavnici koji ne žale ni vremena ni truda da im pomognu da polože završni ispit i upišu željene profile. Profesor matematike Almedin Ljajić kazao je za RTV Novi Pazar da su uslovi za rad koje su i ove godine obezbedili u Sandžačkoj demokratskoj partiji izvanredni.

”Korist je dvostruka, sa jedne strane deca će steći nova ili obnoviti ranije stečena znanja, a sa druge strane predstavlja značajnu uštedu kućnog budžeta jer roditelji neće morati da šalju decu na takozvane privatne časove. Kao članu tima ljudi velikog srca koji radi sa decom, koristim priliku da zahvalim Sanžačkoj demokratskoj partiji na ustupljenom prostoru i tehničkoj podršci pri izvođenju nastave. Učenici su se u velikom broju javili jer je ova aktivnost prepoznata i od strane njih i roditelja ali i direktora škola s obzirom da se realizuje dugi niz godina” kazao je Ljajić.

Nastava se u grupama odvija tokom celog dana. Sa učenicima rade profesori matematike, maternjeg jezika kao i drugih predmeta ponuđenih u završnom ispitu.

”Nas je ukupno 60 u timu. Trudimo se da damo maksimum kako bi deca odavde izašla sa potrebnim znanjem kako bi ostvarili što bolji uspeh” objašnjava Ljajić.

I roditelji i deca ovakav vid pomoći prepoznaju kao izuzetno korisnu.

Pripremna nastava za učenike završnih razreda koju organizuje Sandžačka demokratska partija u potpunosti je besplatna. Istovremeno, svi predavači angažovani su volonterski.