“On je jedinstven, takav se rađa jednom u životu”. Ovim rečima nastavnik fizike Veljko Ristović pokušao je da objasni kakvog đaka ima škola Bratastvo. Sergej Knežević uradio je ono što do sada niko u Novom Pzaru nije uspeo – bio je prvi na republičkom takmičenju iz hemije sa maksimalnih 100 bodova. Na takmičenju iz fizike, takodje republičkom osvojio je 95 bodova i takodje prvo mesto.

“Sergej je čudo od eteta, jeste malo stidljiviji ali je genije. On je istog dana učestvovao na takmičenju iz fizike, osvojio 95 bodova, a onda otišao na takmičenje iz hemije i osvojio 100 poena” – impresioniran je Ristović.

Ovaj tihi i nenametljivi genijalac ističe da se ozbiljno spremao za takmičenja ali da ga je ovoliki uspeh ipak iznenadio.

“Imao sam tremu ali sam uspeo da dobro uradim zadatke. Sve je ovo za mene veliko iznenađenje. Vredno smo radili i vežbali, tokom celog zimskog raspusta” – rekao je Knežević i istakao da više voli prirodne nauke i da veruje da će upisati IT smer.

Nastavnica hemije Elvira Ugljanin ponosna je na Sergeja ali i Semru Crnišanin koja se našla odmah iza Sergeja na Republičkom takmičenju iz hemije. Rad sa ovom decom za nju je bio naporan ali i uzbudljiv.

Direktor škole “Bratstvo” Dejan Kulundžić nije verovao da će ovako dobri rezultati doći odmah nakon rekonstrukcije škole i poboljšanja uslova za rad đaka i nastavnika.

Osim Sergeja i Semre, drugo mesto na republičkom iz istorije osvojio je Ratko Raičević, treće Sava Jolović i sve pod vođstvom nastavnice Vesne Raičević, dok je Adna Jašarević bila treća na republičkom takmičenju iz bosanskog jezika uz svesrdnu pomoć nastavnice Elide Lekpek.