Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Gradina 7. juna 2022. godine otkrili pokušaj krijumčarenja polovne stomatološke opreme skrivene u prtljažniku jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ford mondeo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji turski državljanin u društvu dvojice državljana Srbije.

Oni su putovali na relaciji Turska – Srbija i prilikom ulaska u zemlju, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, sva trojica su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, detaljna kontrola vozila koja je usledila, opovrgla je njihove reči, Naime, otvorivši prtljažnik carinici su prvo zatekli neprijavljeni aparat za sterilizaciju stomatološke opreme, nakon čega je putnicima rečeno da otvore prtljag.

Tada je u jednom od kofera pronađeno nekoliko većih koverata ispunjenih raznim stomatološkim instrumentima: kleštima, ogledalima, pincetama, sondama i dr.

Interesantno je da je pre započetog pregleda konstatovano da je pomenuti putnik sa navedenom robom već probao da uđe u zemlju tokom predhodne smene, kada mu je naloženo da robu vrati u inostranstvo, ali je on sačekao i pokušao ponovo.

Podsećamo da putnici nemaju pravo da unose u zemlju profesionalnu medicinsku opremu, već to mogu samo pravna lica.

indeksonline.rs/Foto: Uprava carina Republike Srbije