Nakon velike bure u javnosti u celoj regiji, usledila je ekshumacija i obdukcija 6. maja ove godine, a telo rahmetli Muamera Zukorlića je iz Orlja (Tutin) premešteno i pokopano u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazaru. Međutim, odmah nakon smrti javnosti je bilo saopšteno da je emanet rahmetli Zukorlića da se ukopa u rodnom Orlju

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da obdukcijski nalaz pokazuje da je muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću. Nakon toga, Usame Zukorlić, sin rahmetli Muamera Zukorlića, putem svog Facebook profila obavestio je javnost da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti rahmetli Muamera Zukorlića, rađene na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu.

“Porodica će sačekati još rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine, pre nego se obrati javnosti napisao je Zukorlić ne otkrivajući rezultate. Podsećamo da je ceo proces pokrenut konferencijom za medije na kojoj je Usame Zukorlić izjavio da je na osnovu analiza dve laboratorije iz inostranstva, koje je naručila njegova porodica, njegov otac Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, odnosno hranom.

Nakon velike bure u javnosti u celoj regiji, usledila je ekshumacija i obdukcija 6. maja ove godine, a telo rahmetli Muamera Zukorlića je iz Orlja (Tutin) premešteno i pokopano u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazaru. Međutim, odmah nakon smrti javnosti je bilo saopšteno da je emanet rahmetli Zukorlića da se ukopa u rodnom Orlju.

U Sandžaku se već sumnja u verziju koju je izneo Usame Zukorlić, a vezano za navodno trovanje i analize koje je on sproveo. Dodatnu sumnju unosi informacija da do sada nije obznanjeno u kojim je to stranim laboratorijima rađena analiza, niti šta tačno piše u pristiglim rezultatima. Špekulacije idu i u smeru da je sve izmišljeno u cilju premeštanja tela rahmetli Zukorlića iz rodnog Orlja u harem Altun-alem džamije.

Javnost očekuje se da će u prvom narednom obraćanju Usame Zukorlić izneti informacije, dokaze i nazive instituta kod kojih je privatno radio analize i od kojih je navodno dobio rezultate o trovanju rahmetli Zukorlića.

Cio ovaj proces pratila je i javna svađa i prepucavanje između Usame Zukorlića i druge žene rahmetli Muamera Zukorlića – Elme Elifić. Takođe, ovaj je period obeležen i čistkom unutar Stranke pravde i pomirenja, koju je Usame sproveo na kadrovima bliskim Elmi Elfić.

indeksonline.rs/stav.ba