BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je ponovo demantovao da je koristio Sky aplikaciju da bi komunicirao sa okorelim kriminalcima i pozvao nadležne službe i organe pravosuđa Srbije da utvrde ko je koristio taj vid komunikacije sa kriminalcima i mafijom i koji je sadržaj tih razgovora

U saopštenju Ministarstva odbrane, Stefanović navodi da su ga pojedini mediji pre godinu dana optuživali da Sky aplikacijom komunicirao sa Veljkom Belivukom, a danas ga optužuju za istu komunikaciju sa Darkom Šarićem.

On ističe da je nebrojeno puta apelovao na naše državne organe da svaku optužbu koju su ti mediji izneli provere i ispitaju, pri čemu je, navodi, uvek bio spreman da im u tome pomogne svojom punom saradnjom.

“I kada sam prvi put napadnut od proizvođača medijskih laži da sam koristio Sky-aplikaciju, tražio sam od naših državnih organa, pre svega MUP-a i BIA da objave ko je sve koristio tu aplikaciju. To tražim i danas. Tražim ponovo, kao i pre godinu dana, od svih međunarodnih službi i naših partnera da objave sadržaj komunikacija koju su vodili kriminalci, a naročito ako je tu bilo i državnih službenika, jer je to od značaja i za javnost i za istinu”, naveo je Stefanović.

On naglašava da niko nikada nije izneo dokaz za njegovu komunakaciju Sky aplikacijom jer se prosto – nije dogodila, a da je jedino što se događa se prljava i lažljiva kampanja protiv njega na nekim naslovnim stranama.

“Nikada niko neće naći moje učešće u tome, jer nikada nisam koristio Sky-telefon i aplikaciju, a kamoli da sam komunicirao sa najokorelijim kriminalcima. Govorio sam to i pre godinu dana, a govorim i sada, jer ta istina je nepromenljiva”, poručio je ministar odbrane.