Naslovna Vesti Stefanović posle tri sata napustio SUK, obratio se medijima! Evo šta je...

Stefanović posle tri sata napustio SUK, obratio se medijima! Evo šta je rekao

Tanjug

Ministar odbrane Nebojša Stefanović napustio je Sektor za unutrašnju kontrolu posle skoro tri sata.

On je po izlasku dao kratku izjavu novinarima.

„Verujem da smo dodatno rasvetlili neke detalje. Sve je, naravno, u rukama Tužilaštva, koje će, verujem, rasvetliti sve procese i doći do potpune istine. Imam poverenja u naše organe da imaju kapacitet i snage da sve rasvetle“,  rekao je Nebojša Stefanović, prenose Novosti.

Podsetimo, Nebojša Stefanović stigao je danas u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, kako bi dao izjavu o navodima koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela u intervjuu za medije. Ranije u toku dana i Hrkalovićeva je dala izjavu.

Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović pozvani su u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) “radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti”.

U jučeršnjem saopštenju MUP-a Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili u javnost.

“Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja”, navodi se u saopštenju.

“Oni su pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal”,  saopštilo je tužilaštvo.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom Mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

“Navodi Dijane Hrkalović sami po sebi nisu dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju proveru”, navelo je tužilaštvo.

Exit mobile version