Iako je sin Muamera Zukorlića, Usame u nekoliko navrata izjavio da čeka rezultate stranih eksperata o uzrocima smrti njegovog oca, radio Sto plus saznaje da se veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine nisu time bavili, već su imali samo status posmatrača.

Prema nezvaničnim informacijama, naredbom Višeg suda u Novom Pazaru posao obdukcije i hemijsko-toksikološke analize bioloških ostataka Zukorlića poveren je sudskim veštacima iz Niša i Novog Sada, dok su veštaci iz Sarajeva i Hamburga te postupke samo posmatrali, kao stručni savetnici oštećenih.

“Oni nisu učestvovali u obdukciji, niti su uzimali uzorke kako bi izvršili hemijsko-toksikološku analizu u svojim laboratorijama, već su samo posmatrali postupak veštaka iz Niša i Novog Sada jer su članovi porodice pokojnika laici u tim oblastima. Rezultati naših veštaka su jedini i merodavni, drugih neće biti”, rekao nam je izvor iz istrage.
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je u utorak da je obdukcijom i hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno da su vrednosti toksičnih materija u telu Muamera Zukorlića bile u okviru normalnih i da je on preminuo prirodnim putem, usled zastoja u radu srca.

Zukorlićev sin Usame je nakon te objave saopštio da će “sačekati još rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine, pre nego se obrati javnosti”.

On je gostujući na televiziji K1 rekao da nije u pitanju nepoverenje prema institucijama iz Srbije, već želja da se ceo proces uradi na najkvalitetniji način, kao i da nema potrebe za ishitrenošću.

Još uvek nije poznato da li će Više tužilaštvo u Novom Pazaru nakon rezultata domaćih veštaka obustaviti istragu koju vodi po krivičnoj prijavi Usamea Zukorlića za teško ubistvo njegovog oca Muamera.

Radio Sto plus