Naslovna Vreme Sutra sunčano i veoma toplo, do 37 stepeni

Sutra sunčano i veoma toplo, do 37 stepeni

Foto:Tanjug

BEOGRAD – U Srbiji će sutra preovladavati sunčano i veoma toplo, sa temperturama do 37 stepeni, posle podne tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, uz lokalni razvoj oblačnosti će biti kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Izdaje se upozorenje da će do petka u celoj zemlji, a u subotu 2. jula još na jugu biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 37 stepeni Celzijusa a lokalno se očekuju i tropske noći sa temperaturom višom od 20 stepeni.

Sutra će duvati slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od 14 stepeni Celzijusa na jugoistoku do 24 stepena u košavskom području, a najviša dnevna od 33 do 37 stepena.

U Beogradu će biti sunčanoo i veoma toplo, sa jutarnjom temeraturom od 21 do 24 stepena a najvišom dnevnom oko 36 stepeni Celziujsa. Duvaće slab jugoistočni vetar.

U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepena Celzijusa, a ponegde se očekuju i tropske noći. Do kraja perioda posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, biće pljuskova s grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 30. jun 2022:

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora.

Beta

Exit mobile version