Sportski savez Novi Pazar je, pod okriljem Sportskog saveza Srbije , bio domaćin Regionalnog finala manifestacije “Sport u policiji”.

U pet sportskih disciplina: malom fudbalu, basketu 3 na tri, streljaštvu, atletici i odbojci nastpilo je oko stotinak takmičara iz pet gradova i to Valjeva, Šabca, Užica, Prijepolja i grada domaćina Novog Pazara.

Manifestaciju je u ime organizatora Sportskog saveza Novi Pazar otvorio Nermin Zećirović, generalni sekretar krovne institucije sporta u Novom Pazaru.

Krenimo onda redom. Kada je policija u pitanju krenućemo nekako logično, od streljaštva.U konkurenciji dama najsigurniju ruku i najbistrije oko imala je šampionka danas Edisa Beganović predstavnica ekipe domaćina PU Novi Pazar, druga je bila Sladjana Jovanović (PU Valjevo) dok je treće mesto osvojila Savica Šarić (PU Uđice).Kod muškaraca titulom najboljeg strelca okitio se Aleksandar Šarac (PU Prijepolje), drugi je bio Saša Kušaković (PU Valjevo) dok se bronzom morao zadovoljiti Miroslav Ljujić (PU Užice).

Izuzetno zanimljivo, a kako bi drugačije, bilo na atletskoj stazi.U trci na 400 m u konkurenciji takmičarki najbrža je bila Tamara Šašić ( PU Šabac) a kod muškaraca zlato je osvojio Nemanja Vasiljević (PU Prijepolje).U mešovitim štafetama 4×100 metara zlato je osvojila ekipa PU Valjevo dok je ekipa PU Loznica bila druga.
Kada je Kuperov test u pitanju kod takmičara Sladjan Blagojević (PU Užice) je bio bez premca dok je u ženskoj konkurenciji briljirala Tamara Agojević (PU Šabac).

Takmičenje u odbojci se održavalo u sportskoj dvorani DOUŠ.Mešoviti sastavi su prikazali zaista izvanrednu odbojku a na kraju poredak je izgledao ovako: PU Valjevo je osvojila pobednički pehar, PU Prijepolje je bila druga dok je ekipa grada domaćina PU Novi Pazar osvojila treće mesto.

Dueli u basketu 3 na 3 igrani su na košarkaškim terenima Sportsko rekreacionog centra. Titulom šampiona okitila se ekipa PU Šabac, ekipa PU Užice je bila druga dok su kao i u odbojci domaćini i u basketu morali da se zadovolje trećim mestom.

I napokon takmičenje u futsalu koje je održano u dvorani Pendik.Bilo je zaista zanimljivo,videli smo nekoliko odličnih utakmica i posebno neizvesno i uzbudljivo finale u kojem je tek minut pre kraja utakmice ekipa PU Prijepolje uspela da postigne gol za konačnih 3:2 i osvojio šampionski pehar.Ekipa PU Šabac je bila druga dok je ekipa PU Valjevo zauzela treće mesto.

Po rečima Miloša Markovića koji je u Novi Pazar došao u ime Sportskog saveza Srbije ovo je najbolje do sada održano Regionalno finale čime su i Sportski savez i PU Novi Pazar ali i svi učesnici ovog takmičenja odali priznanje i gradu i Sportskom savezu Novi Pazar na fantastičnoj organizaciji.

– Maksimalno smo se angažovali da ovo Regionalno finale protekne u najboljem redu te koristim priliku da se zahvalim Sportskom savezu Srbije kojji je verovao u nas i mi smo to poverenje opravdali maksimalno, zahvaljujem se svim ekipama koje su učestvovale na ovom takmičenju na fer i sportskom ponašanju što smo naravno i očekivali, zahvaljujem se gradu Novom Pazaru koji je stao iza kompletne manifestacije i naravno mojim saradnicima i kolegama koji su se istinski potrudili i u pripremnom periodu i naravno tokom trajanja manifestacije da sve bude na vrhunskom nivou – rekao je Nermin Zećirović, gen.sekretar Sportskog saveza Novi Pazar.

indeksonline.rs