Maturant Tehničke škole (18) izvršio je samoubistvo u utorak uveče u Novom Pazaru tako što se obesio u šumi u blizini porodične kuće u selu Joše na Goliji, a ova tragedija potresla je celo mesto.

Lokalni mediji navode da je tinejdžer bio odličan učenik dobrog vladanja. Meštani sela su u šoku su zbog strašne tragedije i kažu da ne mogu ni da pretpostave zašto bi mladić sebi oduzeo život.

– Ništa nije ukazivalo da bi se ovo moglo dogoditi – komentarišu meštani koji navode da je tinejdžer bio “zlatno dete” iz dobre porodice, ni sa kim nije bio u sukobu.

Prijatelji i porodica su u šoku, zanemeli od bola. Kada je nestao, porodica je odmah kontaktirala s njegovim prijateljima, tražili su ga, nažalost, ishod potrage je tragičan. Rođaci maturanta koji je izvršio samoubistvo kažu da je porodica u šoku i da nikome nije poznato da je imao nekih problema.

– Umesto da proslavlja maturu, da upisuje fakultet, mi ga danas sahranjujemo – kazala je rođaka.

Iz škole koju je mladić pohađao oglasio se jadan od profesora.

– Dobro dete, vaspitano, odličan đak, primerno vladanje… U šoku smo. Škola je obaveštena u sredu pre podne i zaista ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo – kaže jedan od profesora ove škole.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

indeksonline.rs/kurir.rs