Nakon što je novopazarski Radio Sto plus objavio da se veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine nisu bavili uzrocima smrti Muamera zukorlića, već su imali samo status posmatrača, oglasio se sin pokojnog muftije, Usame Zukorlić.

“Obducenti iz Sarajeva i Hamburga jesu uzeli uzorke za patološko-toksikološku analizu radi defitivnog rasvjtljavanja uzroka smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Ono što jeste tačno da su u dokumentima Tužilaštva imali samo status posmatrača. Međutim, uzimanje uzoraka je urađeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate. Razlog su ograničenost zakonskih regulativa Republike Srbije.

Testiranje u Hamburgu i Sarajevu finansira porodica i nama niko na svetu ne može to da zabrani. Po zakonu Srbije međunarodnim veštacima bi bilo dozvoljeno samo u drugom stepenu da vrše uzimanje uzoraka. Mi kao porodica ne bi dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli Muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša.

Osuđujem ponašanje pojedinih internet medija koji donose zaključke i osude pre nego saslušaju sve relevantne strane.

Posljednih mesec dana je vođena hajka na moju porodicu i na rahmetli Muftijno ime. Urednici nekih od tih portala će biti u našoj porodici trajno upamćeni kao sramotni izdanak novinarstva na našem prostoru” – napisao je Usame Zukorlić.

indeksonline.rs