BEOGRAD – Ponosan sam na rad pripadnika srpske policije koji su u proteklih godinu i po razbili više od 30 organizovanih kriminalnih grupa i zaplenili više od 12 tona droge, rekao je danas v.d direktora policije Dragan Vasiljević na svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Štark areni.

Vasiljević je naveo da je od velikog značaja podrška koju pripadnici policije dobijaju od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Neizmerno sam zahvalan za svu pomoć i podršku koju svi mi pripadnici policije osećamo i koju dobijamo od strane predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, baš kao što sam neizmerno ponosan na rad pripadnika srpske policije koji su u proteklih godinu i po ostvarili značajne rezultate”, kazao je Vasiljević.

Najbolji student svoje generacije Kriminalističko-policijskog univerziteta, Uroš Manojlović, poručio je da će savesnim radom u Ministarstvu unutrašnjih poslova pripadnici njegove generacije pokazati da su dostojni da nose časnu policijsku uniformu.

“Kroz požrtvovan i savestan rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova, čvrste volje i duha, sa obrazovanjem, veštinama i vrednostima kojima ste nas vi, poštovane starešine i profesori, naučili, pokazaćemo i vama, ali prvenstveno svom narodu da smo dostojni zvanja srpskog policajca”, poručio je Manojlović.

Na centralnoj svečanosti u beogradskoj Štark areni” zakletvu su položili pripadnici MUP-a koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos, dok su najzaslužnijim pojedincima uručene bronzane, srebrne i zlatne medalje.

Pored centralne manifestacije, tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opste nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca kretaće se Knez Mihailovom ulicom.

Građani će imati priliku da se na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu upoznaju sa veštinama, opremom i policijskim vozilima, kao i preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program će posebno biti prilagođen najmlađima, koji će uz družnje sa policajcima i igru imati priliku da nauče osnove bezbednosti, uz priliku i da se penju na večtačku stenu i uživaju u igri u vatrogasnoj peni.

indeksonline.rs/Tanjug