KRUŠEVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći radove na izgradnji deonice auto-puta u okviru Moravskog koridora, da će Srbija nastaviti da gradi i radi na svojim važnim projektima, kao što je ovaj.

Na pitanje kako vidi Srbiju za četiri godine, kada se završe svi trenutni projekti i šta može reći za projekat autoputa Beograd-Temišvar, Vučić je odgovorio:

„Toma (Momirović) ode pa najavi, niti koga pita. To je fantastičan projekat, ali još nije rekao gde je pare našao. Valjda je Siniši Malom rekao i to je važno. A pošto je ministar u vladi od tog projekta ne možemo da odustanemo i gradićemo“.

Vučić je konstatovao da će Banat biti izvanredno povezan, i dodao da tek kreće projekat autoputa Beograd-Zrenjanin.

„Kada krenete u to nema kraja“, konstatovao je on.

Vučić je rekao da će se završetkom obilaznice oko Kragujevca i spajanjem sa koridorom 11 biti umrežena cela Srbija.

Podsetio je da se gradi i Dunavska magistrala, da će autoput prema Vršcu dodatno doprineti razvoju Pančeva, koji je, kaže, grad budućnosti, koji će najbrže rasti zbog industrijske zone i kvaliteta fabrika koje su došle.

„Najviše će rasti Pančevo, ali i Ali Bunar, Kovin, ceo vršački kraj. Nikada tome nema kraja, kada krenete da gradite gledate šta je novo i šta treba da uradite“, naglasio je on.

„Rekao sam Bratislavu Gašiću u Kruševcu samo još Kosmodrom da napravimo. Pogledajte kako je izgledao taj grad pre deset godina i kako izgleda danas. Dobiće autoput, otvaramo aerodrom. A znam Batu i predsednicu koji će tražiti kasnije da proširimo pistu da sleću veliki avioni“, rekao je Vučić.

On je istakao da se to sve može samo ako ima privredni rast.

Ocenio je da firma „Behtel Enka“ radi izvanredan posao, i dodao da se taj projekat gradi tako brzo samo zahvaljujući „UK Fajnansingom“, koji posebo voli ministar finansija Siniša Mali.

„Ako nađete nekog ko daje uslove kao oni.. to je neverovatna ekspeditivnost, uradite sve efikasno i bez problema. Imaju vrhunske uslove. Zahvaljujući njima ovo ide brzo“, dodao je on.

Vučić je kazao da će ovo biti najbolji autoput koji povezue ceo moravski deo sa Beogradom, Nišom i zapadnom Srbijom.

„Mnogo srećan kada dođem ovde i vidim da ovo napreduje. Voleo bih da sve bude završeno do decembra da ljudi koji dolaze za praznike budu ponosni na svoju zemlju i razmišljaju o povratku“, zaključio je on.

indeksonline.rs/Tanjug