DURHAM – Rukovodilac Univerziteta u Nju Hempširu i glavni trener Bill Herion najavio je u ponedeljak popodne dolazak Ridvana Tutića (Novi Pazar, Srbija).

Tutić je u Ameriku stigao iz kluba Stari Ras, gde se takmičio u seniorskoj konkurenciji domaćeg šampionata, predvodeći ekipu sa 22,5 poenima, 12 skokova i 3,5 blokadama po utakmici.

Sezone 2020. i 2019. postao je juniorski prvak Bosne i Hercegovine sa OKK Spars, gde je prosečno beležio 13 poena, 8 skokova i 1,5 blokada po utakmici.

Tutić je debitovao i u drugoj Jadranskoj košarkaškoj ligi, gde je postigao dva poena i imao dva skoka u četiri minuta protiv Helios Sunsa.

“S obzirom na ovogodišnju klasu regrutovanja i poslednju stipendiju koju smo imali na raspolaganju, bilo nam je zaista važno dovedemo još jednog igrača centarske linije”, rekao je Herrion.

„Zaista smo uzbuđeni što se Ridvan pridružio našem programu ovde na UNH, on nam daje veličinu, dužinu i pomaže našoj dubini u centralnoj liniji. Mislimo da ima odličnu priliku da dođe ovde u UNH i ima sjajnu karijeru.” – zaključio je Herrion.

Tutić završava UNH-ovu klasu od 10 igrača za predstojeću sezonu, u kojoj su četiri brucoša i šest transfera studenata sportista.