Predbajramsko čišćenje grada Novog Pazara uveliko traje. Uređuju se groblja, čiste se i peru ulice, uređuje kompletno zelenilo u gradu. U spremanje Novog Pazara uključili su se i članovi Foruma mladih Sandžačke demokratske partije.

Kako bi bili korisni društvenoj zajednici, članovi Foruma mladih Sandžačke demokratske partije došli su na ideju da ofarbaju najoštećenije delove ograde na groblju Gazilar. Predsednik ove političke omladinske organizacije Tarik Rupić kaže da se mladi SDP-a trude da organizuju brojne akcije sa ciljem da građanima ulepšaju javne površine. Mladi SDP-a će na farbanju ograde raditi I sutra.

Članica Foruma mladih SDP-a Aida Dragolovčanin kaže da se mladi ove partije uvek za ovakve I slične akcije odazivaju u velikom broju.

Članovi Foruma mladih pre nekoliko dana su ekipama JKP “Gradska čistoća” čistili i izletište u Borićima na putu prema Đurđrevim stupovima. Kako kažu nastaviće da učestvuju u svim akcijama, jer je cilj Foruma mladih SDP-a da rade na razvoju društvene zajednice.