Grad Novi Pazar, Kulturni centar, Turistička organizacija Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija Sandžaka organizuju Kulturno leto 2022., manifestaciju koja startuje 10.jula koncertom Ilme Karahmet na Žitnom trgu. 11.jula u Kulturnom centru biće održana besplatna projekcija filma “Quo vadis, Aida?”.

“Događaji ovog jula u Novom Pazaru su svetskog kalibra i pozivam sve Novopazarce, građane okolnih mesta a pre svega naše ljude iz dijaspore koji će tih dana doći u posetu da uživaju u programu koji smo pripremili. Znamo da dve godine nije bilo dešavanja zbog pandemije korona virusa i zato smo se potrudili da ovo leta bude bogato i sadržajno” – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Tradicionalni muzički Festival Stari grad biće održan na Gradskom setalistu od 15.do 17.jula uz koncerte Nine Badrić, grupa Zana i Rock ko fol. Ovo će biti 18.rodjendan festivala.

” Ovo je zajednička muzička priča. Cilj nam je bio da ovaj dogadjaj traje tri dana, da svima priustimo muzički užitak, za svaki ukus. Očekujem veliki broj posetilaca i siguran sam da će ove tri festivalske večeri biti sjajne jer su izvođači vrhunskog kvaliteta” – istakao je direktor Festivala Stari grad Aladin Imamović.

Tokom trajanja Starog grada za sve posetioce će biti održan i festival šopinga uz popuste i akcije.

Direktor Rtv Novi Pazar Denis Mavrić istakao je da će Radio televizija Novi Pazar pratiti sve koncerte, sve manifestacije tokom Kulturnog leta, ali da je glavna stvar u ovom trenutku što bolje informisati dijasporu i naše ljude koji tamo žive šta sve mogu da očekuju ako tokom jula budu u svom rodnom kraju.

Turistička organizacija Novi Pazar podržaće svim kapacitetima Kulturno leto u Novom Pazaru. Pripremaju se brojne manifestacije i tokom jula ali i avgusta.

“I mi ćemo imati neka iznenadjenja. Već 8.jula imaćemo svečano otvaranje Letnje pozornice u gradskom parku koja će, nadam se, biti mesto gde će se u narednom periodu održavati brojni koncerti i ostale kulturne manifestacije” – rekao je direktor TO Novi Pazar Dejan Belojica.

Osim muzičkih tokom jula i avgusta u Novom pazaru biće biće organizovano jos mnogo kulturnih dešavanja poput promocije Almanaha novopazarskog sporta.