BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić odbacio je danas kao “spekulacije” navode pojedinih medija da će u novoj Vladi preuzeti resor unutrašnjih poslova.

Gostujući na televiziji Prva, Dačić je kazao da je sa predsednikom Srbije i liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem razgovarao o nastavku saradnje SPS i SNS, ali ne i o personalnim rešenjima.

“Načelno sam razgovarao sa Vučićem o naših 10 godina vlasti i rezultatima koje smo ostvarili. Zajednički smo zaključili da je u interesu Srbije da nastavimo saradnju, ali nijednu reč nismo progovorili na temu personalnih rešenja. Mandat predsednika parlamenta završavam u ponedeljak, a o nekoj budućoj funkciji nisam razgovarao sa Vučićem”, kazao je Dačić.

Ocenio je da je vlast SNS i SPS od 2012. godine ostvarila “istorijske promene u pozitivnom smislu” i da je to period koji je bio prožet “političkom stabilnošću”.

“Zahvaljujući tome popravili smo politički položaj, stabilizovali ekonomsku situaciju, preokrenuli poziciju kad je reč o pitanjima od velikog značaja poput Kosova i Metohije. Priznanje Kosova povukle su 23 države, danas od 193 članice UN 101 ne priznaje Kosovo. To je velika promena u odnosu na period pre 2012. godine”, rekao je lider SPS.

Beta