U Novoj Varoši danas su defileom više od dvije hiljade sportista, iz više od 30 gradova i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na Gradskom stadionu Branoševac svečano otvorene 57. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Na ovogodišnjim MOSI učestvovaće 31 reprezentacija gradova i opština, oni će snage odmjeriti u 15 sportskih disciplina: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, šahu, streljaštvu, planinarstvu, biciklizmu, stonom tenisu, odbojci na pijesku, karateu, tenisu i sportskom ribolovu. Za vrijeme trajanja igara održaće se i takmičenje u pet sportskih disciplina za osobe sa invaliditetom „Para MOSI“.

Igre je otvorio predsjednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević. On je istakao da je Nova Varoš prije gotovo sedam decenija bila jedan od osnivača MOSI te zbog toga imaju posebnu obavezu da četvrti put budu dobri domaćini.

Pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, a u organizaciji Sportskog saveza Novog Pazara put Nove Varoši krenula je grupa takmičara koji svoje mečeve imaju prvog dana MOSI i predstavljaće ekipu Novog Pazara na svečanom otvaranju. Novi Pazar će na ovim igrama predstavljati ekipa sastavljena od 150 takmičara u 10 sportskih disciplina.

indeksonline.rs/PP Media