SARAJEVO – Direktor novopazarske Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović dobitnik je priznanja za životno delo, koje dodeljuju Evropsko udruženje menadžera i Evropska nezavisna agencija.

Ceremonija dodele tog značjnog priznanja održana je u Sarajevu, u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili ambasadori evropskih zemalja, načelnici i gradonačelnici iz BiH i najuspešniji privrednici u ovom delu Evrope. Događaju je prisustvovao i nekadašnji predsednik Hrvatske, Stjepan Mesić, javlja Radio televizija Novi Pazar (RTV NP).

Kako se moglo čuti na ceremoniji, Evropski nezavisni žiri donio je jednoglasnu odluku da se dr Mahmutoviću priznanje za životno delo uruči između ostalog, zbog celokupnog radnog angažmana na veoma važnim funkcijama i ostvarenih rezultata u interesu članova zajednice. Za ovo prestižno priznanje predloženo je bilo više od 2.000 uspešnih menadžera iz zemalja regiona.

Nagrada za ličnost godine pripala je predsedniku Slovenije, Borutu Pahoru, predsesniku Severne Makedonije, Stevu Panderovskom i ambasadorki Austrije u Bosni i Hercegovini.

Nagrada u kategoriji “svetski a naši”, pripala je Novaku Đokoviću i glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću. Priznanje je ove večeri dobio i nekadašnji ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Zlatko Lagumdžija.

Osim Mahmutovića, prestižno priznanje dobio je još jedan Novopazarac, direktor Javnog preduzeća “Srbijavode”, Goran Puzović.

Svečanosti povodom uručivanja nagrada zaslužnima, prethodio je Međunarodni biznis forum. Održivi razvoj Bosne i Hercegovine i Balkana u novim izmjenjenim uslovima, bila je glavna tema Samita uspešnih menadžera regiona. O ovoj važnoj temi govorili su uspešni menadžeri iz zemalja regiona, preduzetnici, lideri u biznisu, ali i istaknute ličnosti, bivši hrvatski predsednik i poslednji predsednik Predsedništva Jugoslavije, Stjepan Mesić i bivši ministar spoljnih poslova BiH, Zlatko Lagumdžija.

Na Samitu se između ostalog čulo i da je nužna saradnja u regionu, te kako je neophodno kontinuirano davati podršku malim i srednjim preduzećima koja su nosioci razvoja lokalnih zajednica i država.