Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Pazar najoštrije osuđuje presudu kojom je ubica Ernada Bakana, I.M. (22) osuđen na godinu i pet meseci zatvora i smatramo je sramnom.

“Podsetimo, radi se o mladiću iz Beograda koji je svojom bahatom vožnjom pre više od tri godine usmrtio našeg sugrađanina Ernada u sred dana dok je prelazio pešački prelaz. Ubica je sa lica mesta pobegao i nije zastao da Ernadu pruži pomoć.

Ova presuda je čist dokaz da u Srbiji postoje „jednakiji“ građani koji su pod zaštitom pravosuđa i sistema.

GrO Stranke slobode i pravde Novi Pazar izražava veliko saosećanje sa porodicom Bakan kao i sa velikim brojem porodica širom Srbije koje su nažalost žrtve nepravednog sistema koji štiti one bliske režimu.

Primer Ernada Bakana, nažalost, nije jedini, što nam govori i veliki broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom gde je osoba koja je izazvala nesreću dobila oslabađajuću ili znatno ublažene kazne.

Zato pozivamo najviše državne i pravosudne instance u Srbiji da reaguju povodom ove sramne i ponižavajuće presude. Ako mislimo da od Srbije stvaramo državu dobru za njene ljude, pravda mora biti dostižna, a zakon jednak za sve” – navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Novi Pazar.