Majke Srebrenice sastale su se u Novom Pazaru za koji često ističu da je njihov drugi dom, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Prijateljstvo i podrška koje, prema njihovim rečima gradonačelnik istinski pokazuje, današnjim susretom samo su potvrđeni a ovakvi susreti polako postaju tradicija.

Gošće su podsetile da su upravo na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca u centru Novog Pazara izgrađeni spomen obeležje i plato koji nosi ime Hatidže Mehmedović.

O nesebičnoj podršci iz Novog Pazara rado i na svakom koraku govore jer je to, ističu, način majčinski iskreno zahvale na jasnoj podršci njihovim naporima u borbi za pravdu.

Gradonačelnik Nihat Biševac isticao je više puta da je ruka pružena majkama Srebrenice ruka svih građana, čija je glavna poruka da na svom putu do istine majke Srebrenice nisu usamljene.
Upravo je na predlog gradonačelnika Gradsko veće donelo odluku da lokalna samouprava finansijski podrži izgradnju doma za majke Srebrenice u Potočarima.

Grad u realizaciji ovog projekta učestvuje sa 40 860 eura, što su sredstva potrebna za izgradnju jednog objekta u sklopu doma. Majke Srebrenice imaće u tom domu potrebnu negu i pažnju kakvu zaslužuju.