U ITF (Međunarodna teniska Federacija) danas su stigli širi spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim susretima grupne faze finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. koja je na programu od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija) – Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija).

Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi ( od 21. do 27. novembra 2022. nokaut faza nakon koje će biti poznat šampion Dejvis kup takmičenja za ovu godinu) boriće se timovi: Španije, Kanade i Južne Koreje.

Selektori svih selekcija, učesnica ovog takmičenja, prijavljuju širi spisak iz kojeg će prijaviti konačan tim od pet igrača, sa mogućnošću dodatka dva nova imena u odnosu na dostavljeni prvi spisak.

Na širem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (7. mesto na ATP listi), Filip Krajinović (30), Miomir Kecmanović (31), Laslo Đere (53), Dušan Lajović (57), Nikola Milojević (156), Miljan Zekić (212), Hamad Međedović (266) i najbolji dubl teniseri Srbije, Nikola Ćaćić (58. na ATP listi), Ivan Sabanov (93) i Matej Sabanov (94).

Objavljen je raspored mečeva u gradovima domaćinima grupne faze. Za nas svakako najvažnija je satnica u Valensiji gde će reprezentacija Srbije prvi meč odigrati protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu (koja je takođe održana danas) izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.