Holandska policija došla je do novih detalja u vezi za ubistvom Envera Mikija Kolašinca iz Novog Pazara, koji je likvidiran 9. juna u gradu Buhtenu. Kako Kurir saznaje, holandskoj policiji se javila jedna osoba, ali tek nakon što je srpska policija objavila foto-robot osumnjičenog i otkrila nove detalje zločina.

– Holandska policija saopštila je da se srpskoj policiji posle objave foto-robota javila jedna osoba koja je rekla da imaju informaciju o zločinu. Oni međutim nisu precizirali da li je osoba prepoznala čovjeka sa slike ili je javila nešto drugo vezano za sam zločin – kaže izvor upoznat sa detaljima istrage.

– Tamošnji istražitelji rekli su da je trag koji su dobili od kolega iz Srbije veoma značajan u istrazi ubistva Kolašinca i da je ovom informacijom ostvaren značajan napredak u istrazi.

Naime, MUP Srbije je 17. jula povodom molbe holandske policije, a u vezi sa ubistvom pjevača objavio foto-robot muškarca za koga se smatra da raspolaže sa važnim informacijama u vezi sa ovim krivičnim djelom.

– Muškarac je na dan ubistva viđen u blizini mjesta događaja. Mišićave je i masivne građe, visine oko 180 cm, starosti između 50 i 60 godina, smeđih očiju, istaknutih obrva i crne kose, širokim nosom i sa puno bora.

Na sebi je toga dana imao ravan tamni kačket, plave farmerke sa crnim prugama na prednjoj strani, tamnu letnju jaknu sa upečatljivom kragnom i crne cipele – saopštio je tada MUP uz dostavljenu fotografiju foto-robota.

Holandska policija, podsjetimo, rekonstruisala je kretanje pjevača Envera Mikija Kolašinca, a pomoću video-snimaka sa sigurnosnih kamera otkrili su da je on neposredno prije ubistva kupovao hleb u pekari.

Podsjetimo, Kolašinac je ubijen u sačekuši, kada je nepoznati napadač pucao na njega ispred zgrade u kojoj je on živeo u gradu Buhtenu u provinciji Limburg. Njegovo tijelo pronađeno je ispred garaže, a ubrzo je utvrđeno da je likvidiran hicima iz vatrenog oružja. Napadač za sada nije uhapšen i nalazi se u bekstvu.

indeksonline.rs/kurir.rs