HORGOŠ – Usled pojačanog putničkog saobraćaja povodom turističke sezone koja se zahuktava, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje, Horgošu 1, ovoga jutra beleže se velike gužve.

Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko četiri do pet sati, a dostupno im je pet traka.

Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak srpske i mađarske granice.

“Kod Mađara smo čekali tri sata, a našu smo prešli za dva i po. Idemo na odmor, da odmorimo od ovih pet i po sati čekanja na granicama”, izjavio je vozač iz Beča.

“Na mađarskoj strani smo čekali četiri sata, a na srpskoj tri. Ukupno sedam sati za prelazak obe granice”, kažao je putnik iz Makedonije.

“Prva granica dva časa zadržavanja, a na drugoj tri. Krenuli smo na odmor sa decom”, dodao je drugi putnik.

Jedan od putnika iz Austrije kaže da su su od pet sati jutros na granici, te su čekali ukupno četiri i po sata da uđu u Srbiju.

Na izlasku iz Srbije je u ranim jutarnjim časovima bilo zadržavanja, do sat vremena, međutim sada se čekanje svelo na desetak minuta.

Zbog povećane frekvencije saobraćaja na ulazu i u nekoj meri na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj na početku letnje turističke sezone, produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom koji raditi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok – Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova.

Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno, saopštio je MUP.

indeksonline.rs/Tanjug