Broj novozaraženih korona virusom kako u Srbiji tako i u Novom Pazaru ponovo raste. U poslednja 24 sata u Novom Pazaru registrovano je 26 novozaraženih pacijenata.

PR Zavoda za javno zdravlje, dr Majda Iković kaže da je trenutna epidemiološka situacija nestabilna i preteća, te apeluje na građane da vode računa o epidemiološkim merama I da se na vreme, prilikom uočavanja prvih simptoma, jave lekarima u kovid ambulanti.

Svi parametri na osnovu kojih se procenjuje epidemiološka slika su ovih dana u porastu – kažu iz Zavoda za javno zdravlje. Virus se vraća ranije nego što smo očekivali, upozoravaju i naglašavaju da će trajati još dugo.

”Mi stalno ponavljamo da je virus i dalje tu, da je u opticaju da lako menja antigensku strukturu, lako mutira, što dovodi do ove trenutne epidemiološke situacije koja, možemo reći da je nestabilna i preteća. Nismo očekivali ovako rano da će doći do povećanja broja novozaraženih, međutim, mi već danas imamo sve parametre u porastu, kako broj pregleda, tako i broj pozitivnih lica”, kaže dr Majda Iković.