Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Ivana M. (22) iz tog grada na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), nezvanično saznaje radio Sto plus.

On je proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pored toga, izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet godina.

U pitanju je prvostepena presuda na koju tužilac i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe.
Otac preminulog mladića Mirsat Bakan izjavio je radiju Sto plus da je porodica nezadovoljna visinom kazne.

“Čitava Srbija je videla snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom presudom nikako nije zadovoljena pravda, ostaje nam nada samo da će viša sudska instanca ispraviti ovu grešku i izreći adekvatnu kaznu”, kratko je rekao on.
Ivanu M. se sudilo od januara prošle godine, na osnovu optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine.

On se tereti da je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu.

Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što je istraga, a kasnije i suđenje, trajalo dugo.

Radio Sto plus