Naslovna Vreme IZDATO UPOZORENJE RHMZ! Danas moguće nepogode sa obilnim kišama, grmljavinom i gradom

IZDATO UPOZORENJE RHMZ! Danas moguće nepogode sa obilnim kišama, grmljavinom i gradom

Foto:Eldin Ćorović

BEOGRAD – RHMZ izdao je upozorenje da je danas na području istočne, južne i jugozapadne Srbije moguća lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Drugo upozorenje odnosi se na visoke temperature koje će se zadržati do srede, 6. jula.

Danas se u većini mesta očekuje od 32 do 34 stepena, a u nedelju i prvoj polovini naredne sedmice od 33 do 36 stepeni.

U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se česta pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će biti u padu, posebno od petka.

Prema prognozi za sutra, u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u južnoj i istočnoj, a uveče i u zapadnoj Srbiji i ponegde na zapadu Vojvodine. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 33 do 36 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 22 °S, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

Do srede, 6. jula, na području Srbije će se zadržati veoma toplo vreme, a uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom u ponedeljak se očekuju na jugu i istoku zemlje, a u utorak ponegde i u ostalim predelima. Od srede osveženje sa pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version