Naslovna Sport Fudbal Kadeti i omladinci Novog Pazara i Kruševca turnirom obeležili šestu godinu neuspelog...

Kadeti i omladinci Novog Pazara i Kruševca turnirom obeležili šestu godinu neuspelog puča u Turskoj

Kadeti i omladinci fudbalskih klubova Novi Pazar i Napredak iz Kruševca, odigrali su na Atletskom stadionu prijateljske mečeve. Utakmice su organizovane u okviru turnira kojim se obeležila godišnjica neuspelog vojnog udara u Republici Turskoj.

Turnir, kako bi se sportom i mladošću obeležila šesta godina od neuspeha vonog udara, organizovali su Grad Novi Pazar, Ustanova za sport, Sportski savez i Fudbalski klub Novi Pazar.

U Republici Turskoj izuzetno cene narode koji saosećaju sa onima koji su živote položili kako bi odbranili svoju zemlju.

„Ovaj datum je izuzetno bitan za Republiku Tursku. Na današnji dan pre šest godina su izdajnici našeg naroda pokušali da preobrate državu ali velikom voljom našeg naroda uspeli smo da ih zasustavimo i da odbranimo našu zemlju. I te večeri institucije Republike Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem su bile uz nas kao i naša braća iz Sandžaka, i na tome smo im vrlo zahvalni. Hteli smo da svake godine sa našom braćom u Sandžaku obeležavamo ovaj dan različitim aktivnostima”, rekao je konzul Basar Basol.

Tada novopazarski student u Turskoj, sada pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za međunarodne odnose, Tarik Rupić, bio je u noći neuspelog vojnog udara svedok zabrinutosti turskog naroda, i odlučnosti da po cenu života odbrane svoj vatan od izdajnika.

Exit mobile version