BEOGRAD – Advokat Ivan Bajazit, branilac Predraga Koluvije rekao je danas novinarima da je Vrhovni kasacioni sud odbacio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti koji su podneli advokati odbrane i da će Koluvija ostati u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Bajazit je novinarima ispred Specijalnog suda, gde je nastavljeno suđenje Koluviji i ostalim okrivljenima za proizvodnju skoro tonu i po marihuane na poljoprivrednom dobru “Jovanjica”, rekao da su potvrđena rešenja o primeni nanogice, kako prenosi RTS.

Takođe, Bajazit je rekao i da je pripremno ročište u predmetu “Jovanjica 2” odloženo za septembar, jer su dvoje avokata na godišnjem odmoru.

Koluvija je danas zatrazio da mu se ubrza suđenje, dok je predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić odložio nastavak pretresa za 21. septembar.

Koluvija je tražio da mu se ubrza suđenje jer je, kaže, uveren da je 100 odsto nevin i ne želi da narednih deset godina provede po suđenjima.

Sudija Ganić je rekao da on vodi postupak, a ne optuženi i njegovi advokati, te je nastavak pretresa odložio za septembar.

indeksonline.rs/Tanjug