BEOGRAD – Vlada Srbije dala je odobrenje Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) da raspiše konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, saopšteno je danas.

Konkurs je otvoren za ukupno 156 stručnjaka, oglašeno je 38 pozicija za visoku stručnu spremu, 60 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 58 za kandidate sa srednjom stručnom spremom.

Davanjem saglasnosti za raspisivanje konkursa u RGZ-u, vlada je omogućila priliku da mladi inženjeri geodezije, informatike i diplomirani pravnici konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja se ističe na polju digitalizacije, a u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi.

Kako se dodaje u saopštenju, zahvaljujući Vladi Srbije od 2018. godine RGZ je u stalni radni odnos primio 680 mladih stručnjaka iz različitih stručnih i tehničkih oblasti.

Sa novim konkursom, navodi se, vlada će omogućiti da RGZ ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana.

Konkurs je objavljen na sajtovima RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje, a rok za prijavu kandidata je 28. jul.

Tok konkursa biće u potpunosti transparentan i sve informacije će blagovremeno biti dostupne na veb sajtu RGZ, stoji u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug