Ministarstvo rudarstva i energetike dodelilo je u okviru konkursa Kulturnom centru Novi Pazar sredstva u iznosu od 26.976.306,00, dinara.

Sredstva su obezbeđena na osnovu kvalitetnog projekta koji potpisuje KC, za unapređenje energetske efikasnosti.

Za sredstva Ministarstva aplicirao je Grad, kao sufinansijer u iznosu od 30 procenata. Ukupna vrenost projekta, koji će biti realizovan u okviru KC 38.537.570,00. dinara Ugovor o dodeli sredstava potpisali su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i ministarka Zorana Mihajlović.

“Ugovor o realizaciji ovog značajnog projekta nestavak je izuzetne saradnje sa resornim ministarstvom i Vladom Srbije. Energetska efikasnost je, unazad nekoliko godina, polje kome posvećujemo mnogo pažnje. Kulturni centar vizijom rada i razvoja, konkretnim rezultatima na promociji kulture i načinom prezentovanja svih vrednosti Novog Pazara, zaslužuje našu punu podršku”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Kulturni centar koji je idejni tvorac projekta, nakon prelaska na biomasu i ukidanjem toplane na ugalj postaje prva javna ustanova u Novom Pazaru koja će u potpunosti biti energetski efikasna.

Iz Kulturnog centra Novi Pazar upućena je zahvalnost ministarki Zorani Mihajlović i gradonačelniku Nihatu Biševcu na prepoznavanju dobrog projekta. Prema rečima direktora ustanove, Huseina Memića, Ovo je još jedna sjajna vest imajući u vidu da je raspisan tender za izgradnju Smart sity centra.

„Taj projekat je vredan 75 miliona eura a sredstva su obezbedili Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj i Grad Novi Pazar. Uskoro kreće i renoviranje svečane sale Kulturnog centra i prednjeg dela fasade, što je investicija od 9.800.000 dinara koju je, uz lokalnu samoupravu podržalo Ministarstvo kulture informisanja. Kulturni centar Novi Pazar uskoro postaje veliko gradilište i nakon završetka radova ova ustanova će biti jedna od najmodernije uređenih u regionu“, zaključio je Memić.