Naslovna srbija Beograd Mali: Do sada se za besplatne vaučere prijavila 121.000 gradjana

Mali: Do sada se za besplatne vaučere prijavila 121.000 gradjana

Foto:Tanjug/Jadranka Ilić

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se do sada za besplatne vaučere za odmor u Srbiji prijavila 121.000 gradjana, medju kojima je oko 65.000 penzionera i oko 37.000 nezaposlenih.

Gostujući na televiziji Pink, Mali je naveo da dodela 200.000 besplatnih vaučera predstavlja podršku turizmu u Srbiji.

“Hoteli u Srbiji su puni. U prvih pet meseci ove godine imamo 70 odsto turista više nego prošle godine što je ogroman priliv za srpski turizam. To su i radna mesta, prilivi od poreza na dodatu vrednost, tako punimo budžet”, naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

Mali je kazao i da po pitanju osnovnih životnih namirnica, Srbija “ima svega, čak i za izvoz u regionu”.

“Pogledajte cenu gasa i struje, otišle su u nebo, a kod nas se još uvek ništa ne menja, a i cena goriva se kontroliše. Smanjili smo i akcizu na gorivo 20 odsto, 30 miliona evra je to manje u budžetu, dakle, radimo sve da smanjimo posledice krize”, rekao je ministar.

Najavio je da će razgovori predstavnika sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne zarade početi 15. avgusta, te da će se, ako dogovora ne bude, Vlada uključiti u razgovore 1. septembra.

“Ako dođe do povećanja miniminalne zarade, u potpunosti ćemo rasteretiti poslodavce kroz smanjenje nekih doprinosa i kroz povećanje neoporezivog dela dohotka”, dodao je ministar.

indeksonline.rs/Beta