BEOGRAD – Advokat Zdenko Tomanović, pravni zastupnik načelnika Odeljenja za suzbijanje droga Slobodana Milenkovića, koji je danas bio na razgovoru u tužilaštvu, rekao da će podneti ustavnu žalbu Ustavnom sudu, zbog povrede prava na život, fizičkog i psihičkog integriteta njegovog branjenika.

Naime, Tomanović je rekao da će podneti ustavnu žalbu zbog postupanja MUP-a i Višeg javnog tužilaštva, te da je na razgovoru Milenković iskoristio svoje pravo u svojstvu građana i nije odgovorio ni na jedno pitanje tužioca.

“Zahtevam od Ustavnog suda da odloži izvršenje odluke o oslobađanju čuvanja službene tajne i odloži radnje Višeg tužilaštva koje svojim činjenjem i nečinjenjem ugrožava život Milenkoviću i njegovom saradnicima, koji postižu rezultate u svom poslu” rekao je Tomanović.

Takođe, Tomanović je tražio da se uradi bezbedonosna procena na osnovu dobijenih informacija o ugroženosti Milenkovića.

“Ne postoji mogućnost da nijedan organ ne podstrekava policajca da otkriva svoje tajne, a saslušavaju ga kao građanina” poručio je Tomanović i dodao da je Milenković želeo da razgovara, ali da se protiv njega vodi kampanja kriminalizacije, kako je rekao, da bi se dekriminizovao postupak za “Jovanjicu”.

Takođe, Tomanović je najavio i da će predati i pritužbu Zaštitniku građana, tvrdeći da ne mogu MUP i bezbednosne službe da puste načelnika tima za borbu protiv droga, a da ne provere da li mu službe uključene u aferu Jovanjica, spremaju likvidaciju koja, kako je rekao, treba da liči na mafijašku.

“Ovo će se završiti kada oni sruše Jovanjicu ili Jovanjica sruši njih” zaključio je Tomanović.

indeksonline.rs/Tanjug