BEOGRAD – Uprava saobraćajne policije Srbije će u periodu od 29. jula do 2. avgusta na teritoriji cele zemlje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz MUP-a.

“Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje”, ističe se u saopštenju.

Кako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije navodi da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Beta