BEOGRAD – Narodna banka Srbije donela je rešenje o oduzimanju dozvole iPay-u za izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga.

U rešenju, koje je u četvrtak doneo Izvršni odbor NBS, navedeno je da se dozvola oduzima za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca “iPay See d.o.o. Beograd-Čukarica”, sa sedištem u Beogradu.

Rešenje je potpisala guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, a dozvola koja se oduzima izdata je rešenjem Izvršnog odobra NBS od 13. oktobra 2016. godine.

To privredno društvo je dužno, kako je navedeno u rešenju, da omogući imaocima elektronskog novca da izvrše celokupni otkup preostalog elektronskog novca i da imaocima elektronskog novca prenese novčana sredstva u visini nominalne vrednosti otkupljenog elektronskog novca.

Takođe, dužno je da u pogledu platnih usluga izvrši platne transakcije koje su inicirane zaključno sa danom donošenja ovog rešenja ili da korisnicima platnih usluga sa kojima je zaključen okvirni ugovor o pružanju platnih usluga izvrši povraćaj novčanih sredstava tih korisnika koja su primljena zaključno sa danom donošenja ovog rešenja.

indeksonline.rs/Tanjug