Novi Pazar kao grad je pokazao da ima kapacitete u svim oblastima za organizaciju i najvećih manifestacija i takmičenja. Stoga je kandidatura za domaćina Drugog kongresa „Aktivna Srbija 2030“ kojega organizuje „Asocijacija Sport za sve“ Srbije nekako logičan potez usled fenomenalne dugogodišnje saradnje ove Asocijacije sa novopazarskim Sportskim savezom koji je u svoj sastav uvrstio i osnovao Asocijaciju „Sport za sve“ Novi Pazar.

Predstavnici Asocijacije „Sport za sve” Srbije i članovi Organizacionog odbora održali su tehnički sastanak sa predstavnicima Sportskog savez, Asocijacije Sport za sve i Turističke organizacije Novi Pazar.

Tokom jednodnevnog boravka tročlana komisija je obišla hotelske kapacitete u Novom Pazaru, infrastrukturne objekte i neophodne sportsko rekreativne sadržaje koji su potrebni za održavanje II Kongresa „Aktivna Srbija 2030“.

– Novi Pazar apsolutno poseduje sve što je potrebno za organizaciju jednog ovakvog dogadjaja i nadam se da ćemo kao i uvek biti sjajni domaćini – rekao je Nermin Zećirović, generalni sekretar Sportskog savez Novi Pazar.

Drugi po redu Kongres koji bi sredinom jeseni trebalo da se održi u Novom Pazaru, okupiće veliki broj stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije, a to će biti i sjajna prilika za domaće snage za praktičnu edukaciju o važnosti rekreacije za svakodnevni život.

indeksonline.rs