BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas, u Nastavnom centru „Makiš”, ključeve 70 specijalnih vozila, marica, predstavnicima 27 policijskih uprava, u cilju još uspešnijeg obavljanja policijskih poslova i patrolnih delatnosti.

Policijskoj upravi Novi Pazar dodeljena su dva ovakva vozila.

Foto:MUP

„Radi unapređenja kapaciteta policije za još efikasnije delovanje na sprečavanju krivičnih dela i prekršaja, a posebno radi održavanja stabilnog javnog reda i mira, danas smo 70 specijalnih vozila, marica, obezbedili za sve policijske uprave. Ova nova, moderna specijalna vozila imaju veliki značaj u zakonitoj primeni policijskih ovlašćenja i obavljanju policijskih poslova”, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

On je ukazao da, zahvaljujući razumevanju i podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da se razvija, da obnavlja svoju opremu, vozila, oruđe i oružje, da podiže svoju infrastrukturu na viši nivo.

Foto:MUP

“Moj cilj kao ministra unutrašnjih poslova je upravo taj da u potpunosti obnovimo i unapredimo svoje kapacitete kako bi građani Srbije bili još sigurniji i bezbedniji, ali kako bi i svi moji policajci bili još sigurniji i bezbedniji tokom obavljanja policijskih zadataka. Ovih 70 specijalnih vozila, marica, rasporedili smo u svih 27 policijskih uprava. Hoću da svaki moj policajac na lokalu, u svakom gradu i opštini obavlja svoje policijske poslove još bolje i efikasnije, ali hoću i da ima najbolje uslove za rad”, poručio je Vulin, kome su u Nastavnom centru “Makiš” prezentovane tehničke i radne karakteristike specijalnih vozila.

Nabavljena specijalna vozila, marice, su najsavremenija kombi vozila napravljena po međunarodnim standardima za prevoz lica lišenih slobode, saopštio je MUP.

indeksonline.rs