Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru predložilo je meru zadržavanja osumnjičenim S.Ć. (1984) i M.K.(1981) iz Tutina, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Osnovni sud u Novom Pazaru, odbio je da pdredi pritvor S.Ć. i M.K., pa su se osumnjičeni za ova teška krivična dela dans našli na slobodi.

Podsećamo, S.Ć. (1984) i M.K.(1981) su u mestu Ribarići fizički nasrnuli na muškarca (66) iz Novog Pazara, došli do njegove vikendice i lomili inventar i prozore, dok je jedan od odmnjičenih u reku bacio mobilni telefon šezdesetšestogodišnjeg Novopazarca.

Takođe, oni se sumnjiče da su angažovali nepoznatog muškarca da zapali vikendice oštećenog, pri čemu su one u požaru u potpunosti izgoreli.

Policija je osumnjičene S.Ć. i M.K. uhapsila juče, u popodnevnim časovima i njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Nakon predloga Osnovnog javnog tužilaštva, da se osumnjičenima produži pritvor, Osnovni sud je isti odbio i osumnjičene odmah nakon datog iskaza pustio na slobodu, saznaje indeksonline.rs