U prostorijama SDP-a upriličen je koktel za nastavnike koji su učestvovali u pripremnoj nastavi za učenike osmih razreda, koju je pohađalo 300 učenika.

Za testove polaganja male mature pripremalo ih je 50 nastavnika kojima se rukovodstvo Sandžačke demokratske partije zahvaljuje na nesebičnom trudu i zalaganju za što bolji uspeh svršenih osnovaca.

Nastavnik istorije Džemil Trtovac, nastavnik bosanskog jezika Besim Habibović i nastavnica istotije Antonina Minić jedni su od članova” Tima velikog srca”, prosvetnih radnika, koji su se odazvali pozivu Sandžačke demokratske partije i na taj način doprineli da još jedna pripremna nastava bude uspešno realizovana.

Koordinatorka ovog programa Azamela Papić ponosna je što je još jedna pripremna nastava uspešno realizovana i zahvalila timu eminentnih prosvetnih radnika što su deci pomogli da obnove gradivo i savladaju ono što su propustili iz maternjeg jezika, matematike i ostalih predmeta od kojih je sačinjen kombinovani test.

Svečanom koktelu u čast prosvetnih radnika, tima ljudi velikog srca, prisustvovali su visoki funkcioneri Sandžačke demokratske partije, ali i Grada Novog Pazara. Oni su istakli da je SDP uvek bila i biće otvorena za dobre ideje, predloge i sve ono što može doprineti razvoju grada i obrazovanja mladih u Novom Pazaru. Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, Muzafer Dragolovčanin, predsednica Skupštine dr Anela Halilović Šemsović, te gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalili su prosvetnim radnicima što su izdvojili svoje vreme i znanje kako bi besplatno pomogli budućim srednjoškolcima da se pripreme za polaganje prijemnih ispita. Besplatna organizacija pripremne nastave u Sandžačkoj demokratskoj partiji ima višegodišnju tradiciju. Oni su najavili nastavak ove dokazano dobre prakse i narednih godina, jer znanje na poklon mladima je trajna vrednost koja doprinosi razvoju svake društvene zajednice.

Pripremna nastava trajala je mesec dana svaki radni dan u dve smene. Realizovana je na oba maternja jezika, bosanskom I srpskom. Svaki dan po tri sata dnevno, osmaci su imali nastavu iz maternjeg jezika, matematike i po jednog od predmeta iz kombinovanog testa.