JUDŽIN – Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Judžinu u displini skok udalj, pošto je osvojila sedmo mestu u finalu, ali ostaje dilema da li joj je opravdano poništen skok u trećoj seriji.

Vuleta je u prvoj seriji prestupila, a u drugoj je ostvarila skok od 6,67 metra. U trećoj seriji srpska atletičarka je skočila više od sedam metara, ali joj je taj skok poništen zbog prestupa.

Sudije su posle gledanja snimka potvrdile odluku kompjutera, koji automatski meri prestupe, a navodno su odlučivali milimetri.

Dodatnu polemiku izazvale su fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, a na kojima ne može sa sigurnošću da se utvrdi da li je bio prestup ili ne.

Vuleta je četvrtoj i petoj seriji ostvarila identičan skok od 6,84 metra. Srpska atletičarka je u poslednjoj seriji skočila 6,75 metara, što nije bilo dovoljno za medalju u Judžinu.

Aktuelna olimpijska šampionka Nemica Malaika Mihambo odbranila je svetsko zlato skokom od 7,12 metara, dok je srebro pripalo Nigerijki Ese Brume rezultatom od 7,02 metra. Bronzu je osvojila Brazilka Letisija Oro Melo koja je sa preskočenih 6,89 metara postavila novi lični rekord.

indeksonline.rs/Tanjug