Kosovska policija saopštila je da je u regionu Leposavića, nakon potere, uhapsila vozača kamiona A.D (32) pošto je u njegovom vozilu pronašla veliku količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Prema navodima kosovske policije, u jurnjavi za kamionom, tokom koje su policajci koristili vatreno oružje, povređeno je pet policajaca i oštećeno policijsko vozilo, kada je u njega udario kamion čiji se vozač, kako tvrde u policiji, oglušio o naredbe da se zaustavi, a po okončanju policijske akcije, zaplenjena je veća količina alkoholnih i bezalkoholnih pića.

S druge strane, advokat uhapšenog Nebojša Vlajić rekao je za Kosovo onlajn da je policija tokom hapšenja njegovog branjenika A.D. upotrebila prekomernu silu i da ga je tom prilikom povredila.

“Policija je primenila prekomernu silu, on ima vidljive povrede na licu. Ispričao mi je da su ga tukli, a to je ponovio i u policijskoj stanici. Pucali su na vozilo, za sada ne znamo koliko je metaka ispaljeno, od šest guma, pet je probušeno. Osumnjičeni je ozbiljno povređen od batina koje dobio, ima vidljive modrice, posekotine. U lekarskom uverenju opisane su njegove povrede”, naveo je Vlajić, prenosi Kosovo onlajn.

Vlajić je dodao da još uvek ne zna zašto je A.D. uhapšen i da će više informacija o samom slučaju dobiti sutra, kao i da bi pred sudom trebalo da se nađu i policajci.