Predsednik SDP Rasim Ljajić povodom 15. jula – Dana demokratije i nacionalnog jedinstva Turske rekao je da veruje da će Turska i njen predsednik Erdogan pronaći rešenje za aktuelne probleme koji pogađaju ceo svet.

On se u saopštenju za javnost podsetio neuspelog puča i označio današnji datum kao jedan od najznačajnih datuma u novijoj istoriji Turske.

„Neuspešni pokušaj državnog udara 15. jula 2016. godine predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Turske (Turkiye). Ovim je ne samo razotkrivena mreža teroristička organizacije Feto, koja je bila instalirana u sve pore turskog društva, već je otporom turskog naroda omogućen dalji ekonomski i društveni razvoj.
U 21. veku na vlast se dolazi i odlazi izborima, a ne političkom zloupotrebom vojske i državnim udarima. Da je kojim slučajem puč tada uspeo, Turska (Turkiye) bi ušla u period trajne nestabilnosti i socijalne i političke krize, iz koje bi teško izašla.
Verujem da će Turska (Turkiye) i njen predsednik Redžep Tajip Erdogan, u sadardnji sa drugiim zemljama, pronaći modalitete za rešenja aktuelnih problema koji pogađaju čitav svet“.