BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica izjavio je danas na konferenciji za novinare da je utakmica protiv Novog Pazara u četvrtom kolu Super lige Srbije “prioritet svih prioriteta”.

“Gostovanje Novom Pazaru je prioritet svih prioriteta za nas. Teško gostovanje. Pritisak je na maksimalnom nivou. Žao mi je što će se igrati bez publike, jer je to deo Srbije koji voli fudbal. Volim ambijent u Novom Pazaru”, izjavio je Stolica.

Posle tri odigrana kola Partizan je zabeležio jednu pobedu i dva remija.

“Želim da vidim reakciju ekipe. Nalazimo se u nezavidnom položaju. Momci dobro rade na treningu i verujem da ćemo se što pre vratiti u pravi ritam”, dodao je on.

Trener crno-belih je rekao da je “na terenu rešenje za izlazak iz loše situacije” i da se na “treningu i terenu stvari pomeraju napred”.

“Igranje u Partizanu nosi pritisak. Ne samo fudbalski. Na startu sezone sačekala su nas akumulirane stvari. Jedino trening i teren mogu da izvuku ekipu. Sve drugo je distrakcija. Ja sam stigao sa idejom da menjamo neke stveri, nije jednostavno, to je proces i potrebno je vreme”, rekao je Stolica.

Stolica je izjavio i da je u toku leta “13, 14 igrača napustilo klub, a da je stiglo šest pojačanja” i da je došlo do “velikih promena” i da je “potrebno vreme da se stvari usklade”.

“Fali li su nam igrači na pripremama, imali smo problema sa povredama. To je jedan od razloga za ovakav start, potrebno je vreme da se stvari usklade”, rekao je on.

Stolica je dodao da očekuje “da će s vremenom biti bolja igra i rezultati” i da “prelazni rok još nije završen”.

“Iznenadjen sam podrškom koju dobijam ovih dana. Pravi partizanovci su svesni da ne postoji instant rešenje. Verujem u rad, kontinuitet i znanje. Nije bilo sukoba izmedju mene i dosadašnjeg sportskog direktora Ilieva. To su laži i spekulacije”, izjavio je on.

Trener crno-belih je rekao da je “veliko pojačanje i oporavak od bakterijske upale i povratak na teren Ljubomira Fejse”.

“Ne postoji kompromis ni prepreke za moju borbu za dobrobit Partizana u dugoročnom periodu”, zaključio je Stolica.

Beta