BEOGRAD – Viši sud u Beogradu izreći će sutra presudu Branislavu Muratagiću zbog ubistva Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice u Zemunu 17. decembra 2019. godine prilikom pljačke menjačnice, kao i njegovoj supruzi Georgini Jovčić Muratagić, optuženoj da mu je u tome pomogla.

U završnoj reči Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da optuženog Muratagića osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo tokom razbojništva, a njegovu suprugu na 10 godina zatvora zbg teškog ubistva u pomaganju.

Takođe je predložilo da Muratagiću produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Kako je tužilaštvo u završnoj reči podsetilo, Muratagić je tog dana sačekao da Pantelić pre zatvaranja menjačnice unese pano sa reklamom, kako bi ušao za njim i ispalio više hitaca iz pištolja u Pantelića.

Muratagić je nakon ubistva izvršio premetačinu po menjačnici i uzeo oko 50.000 evra u različitim valutama, i po izlasku iz menjačnice zatvorio vrata kako Pantelića niko ne bi video i pomogao mu.

Potom je otišao kući gde je njegova supruga, po ranijem dogovoru, uzela njegovu odeću kako bi sakrila tragove.

Bračni par je deo novca trošio na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok su drugi deo novca sakrili u kući Muratagićeve majke.

Tužilaštvo je predlog za visinu predložene kazne doživotnog zatvora za Muratagića kao i kazne za njegovu suprugu potkrepilo i okolnostima pod kojima je krivično delo izvršeno, višestruku osuđivanost Muratagića, ponašanje optuženih nakon ubistva i odsustvo bilo kakve griže savesti ili kajanja.

Takođe, tužilaštvo je podsetilo da je okrivljeni ubio čoveka koji je radio u menjačnici po ceo dan i živeo krajnje skromno kako bi mogao da izdržava svoju porodicu

Tanjug