BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, dok će od sredine dana biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni i gradom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Samo će se na severozapadu Srbije u toku celog dana zadržati suvo. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, ponegde kratkotrajno pojačan. Najniža temperatura biće od 15 do 23, a najviša od 32 do 34 stepena Celzijusa.

U Begradu će sutra veći deo dana biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne su, uz lokalni razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 23, a najviša oko 33 stepena.

U Srbiji će se do srede zadržati pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U drugoj polovini naredne sedmice osveženje sa pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima.

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za subotu, 2. jul:

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti.

indeksonline.rs/Beta