BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode – obilni pljuskovi sa grmljavinom, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren jugoistočni, u košavskom području povremeno i jak, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od 16 do 23 stepena Celzijusa, najviša od 28 stepeni na severozapadu do 36 stepeni na jugu i jugoistoku.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, od sredine dana sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode – obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar.

Vetar će ujutro i pre podnebiti umeren jugoistočni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura će biti oko 23 stepena Celzijusa, a najviša oko 33 stepena.

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak biti svežije i vetrovito uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima i to u nedelju ujutru i pre podne. U nedelju posle podne se očekuje postepeno razvedravanje. Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog prerioda biti pretežno sunčano i toplo, samo u utorak ponegde, na zapadu uz lokalni razvoj obačnosti kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu 30. juli 2022:

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni, cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima.

Beta